Här ska rubriken vara, men min hjärna fungerar inte

Sitter nu här, efter att ha sätt det sista avsnittet ever av Anna Pihl :)

Helgen har varit väldigt bra för min del. På lördagen gick jag ju modevisning, som var jättekul, sen var jag ju hemma hos Anna men lite folk. Först tjejmiddag med killar lite senare. Det var trevligt att träffa lite nytt folk, alltid lika kul! Tårtan för övrigt blev sjukt god! ^^

Igår vaknade jag först av väckarklockan, sen av Farmor som ringde, och sist av Roxy som hoppade upp i sängen. Tillslut gick jag upp och åkte till Farmor och Farfar, där kusinen och faster fanns. Efter en god lunch, bar det av in mot stan, till tekniska museet. Det måste ju vara ett av det roligaste museet som finns, haha jag och kusinen min hade väldigt kul i lekrummen! ^^
Sen åkte vi till djurgårdsbron och gick hela strandvägen upp mot dramaten, en glass på macdonals innan vi mötte bror inne i stan och sen åkte hem. Var hemm vid kvart i 6, kollade bussen och fick veta att bussen gick 7 minuter efter jag kommit hem, så det var bara att plocka ihop sakerna och springa ner till bussen igen, skulle ju åka till Tibble och se på Fame.
Kom lite efter Josse och Greta så satte mig ungefär högst upp första akten, sen träffade jag de andra i pausen. Marie var jätte duktig, och passade väldigt bra i rosa, haha. Alla var jätte duktiga, det var sjukt bra!! Vill verkligen komma in där! Enligt gymnasieintagning.se så är jag 3 poäng ifrån den sista antagna, så hoppas!!! Musikalen slutade vid halv 11, ringde då Niklas, som skulle vara där då, men han hade inte åkt än, så fick sitta där en halv timme, innan jag var tvungen att gå. Men då hade Niklas kört fel, så skulle dröja yttligare en halv timme. Fick lite smått panik, eftersom jag var helt ensam vid Täby centrum, som inte är så trevligt på kvällen. Var helt själv, utan mobil, för batterierna hade dött. Gick då till macdonals, för det var städpersonal kvar där. Men de VÄGRADE att öppna, även fast jag tecknade väldigt bra att jag behövde prata, för jag behövde låna en telefon, för jag visste att Niklas skulle vara orolig, men de vägrade att öppna. Vad tror de, att en 15-åring tjej ska lura dem och sno alla pengar med något vapen, eller vad? :)
Tillslut kom Niklas, så det var jätte bra, men fick lite panik där ett tag, usch!

Men det var riktigt trevligt att få träffa Marie och Josse igen, det var ett tag sen, vi måste bli bättre på det där, eller vad säger ni? :)

Idag i skolan fick jag rätt mycket gjort faktisk, så det känns bra! Sen hämtade mamma mig och vi åkte till masten, till second hand butiken jag gick modevisning för, för de sålde ut kläderna. Synd bara för att skorna jag gick i och gärna ville ha, var borta, de skulle inte kosta så mycket, och ville verkligen ha de, röda pumps av nåt slag, men tyvärr var de borta, slut. Ville också ha en kofta som jag gick i, men fick inte för mamma, även fast den bara kostade 100 kr, ska åka dit när jag får mina pengar, om den är kvar, ska jag nog köpa den! Det var kul att vara där, för väldigt många kom fram och bara: gud så duktiga ni var, och det är ju alltid kul att höra! ^^ :)

Sen var det teater, snart uppvisning, den 11 maj, kom dig!!! :) (panik, kan verkligen inte mina repliker) Men men!
Nu ska jag kolla på Andra Avenyn...
Pusss

/ M

Modevisning i tyresö

Ja, nu har jag gjort det där med modevisningen, en tanke/börda man kan släppa.

Ja, genrepet igår gick bra, genrepet var för alla fjortisungar som hänger i tyresö centrum en fredagkväll, haha :)
Sen åkte jag till Tyresö bygdegård, där många trevliga människor fanns, var där en stund, eftersom jag kom för sent, sen kom mamma och hämtade mig. Gick och lade mig kl halv 2, efter jag hade snurrat upp hela håret i papperljotter, hade ungefär 25 st, och det räckte inte ens, har så sjukt tjock hår.
Sov väl ungefär 5 timmar inatt, eller lite mindre för det var ju inte skönt att sova på papperljotter, men men, lite sömn är alltid något.

Imorse fick jag skjuts till centrum, jag vägrade åka buss med pappeljotter, haha, men fick gå lite i centrum till scenen, mötte några personer som fick sig ett gott skratt på morgonkvisten, haha.
Sen blev vi sminkade, gjorde håruppsättningar, mitt hår är typ jätte stort, men rätt coolt ^^  Sen skulle jag, Emelie och Johanna gå och handla mackor till alla, med jätte stora hår och sotiga ögon kände vi oss inte riktigt som alla andra, haha.
Men modevisningen gick bra, var rätt så mycket folk och bra publik, haha, det var jätte kul!!! Vill nu bara gära om det, men men. Ska åka till second hand butiken på måndag med mamma och kolla om jag kan köpa något, haha :) Bilder från modevisningen kanske kommer senare.

Nu har jag gjort marängbottnarna som ska vara till tårtan, de är i ugnen nu och blir jätte bra hoppas jag. Ska ju hem till Anna sen, ska bli riktigt trevligt, hihi. Ska troligen sova lite nu, men vet inte om jag kan det för vill inte förstöra mitt hår, funderar på att behålla frisyren, men jag vet inte, ska fundera lite på det sen får vi se hur det blir.

Nu ska jag iallafall göra något annat än att sitta här, så ha en super trevlig lördag alle sammans!
Puss

/ M

Behöver mera sömn

Sitter nu här, är allmänt trött och irreterad, tänkte mig själv att jag skulle sova lite nu, men icke sa nicke, ska iväg snart igen...

Idag hände inget speciellt i skolan, efter skolan stannade jag och Sofie kvar, hon hade PH- samtal och jag satt och skrev min kompletering till SO- så får hoppas den hamnar på MVG, men tror inte det.
Sen stannade vi kvar lite till, redovisade steg 26 i matte för Per, och jag är godkänd ^^ Han sa att om jag skrev lika snygga uträkningar som jag gjort på stegtestet på nationella provet skulle det bara ramla in VG poäng, hihi, blev riktigt glad, så ska verkligen försöka nu! Gjorde också halva stegtestet 27 i matte, så ska redovisa det nästa vecka. Tror också jag blev godkänd på steg 26 i enelska idag.
Det slutade med att jag tog bussen hem 20 i 4, två timmar efter vi hade slutat, haha, men jag fick mycket gjort, så är väldigt glad över att jag stannade.

Nu ska jag snart iväg till centrum, vi ska ha ett litet genrep inför morgondagens modevisning, sen ska jag iväg till tyresö kyrka på någon middag med ungdommarna som slutar kl 24, sen ska jag hem och sätta upp hela håret i paperjotter (?) så kommer typ somna vid 2. Sen ska jag upp kl halv 8 igen. Haha inte mycket sömn här inte.

Imorgon efter modevisningen ska jag hem och baka tårta för på kvällen ska jag hem till Anna, ska bli trevligt.
På söndag har jag inga planer, hörde av Marie att Josse och Anna skulle gå på Fame då (som Marie är med i) så ska kankse flörta in mig att gå med dem ^^ Vi får se :)
Nu måste jag gå, ska fixa lite saker innan jag drar iväg, men vill sova!!!
Puss

/ M

Många saker samtidigt

Nationella prov, stadsbiblioteket, kyrkan och genrep, shit, det är mycket saker på en och samma dag i mitt liv.

Dagen började med en liten försovning, som inte fick hända, skulle ha nationella prov i engelska, uppsatsen, gick sämst, som jag sa att det skulle gå. Skrev knappt någonting, och gjorde väl typ alla fel man kan göra. Var riktigt nära på att bara skriva att jag inte kunde och sen vara klar, men med musiken i öronen så fick jag ner lite på pappret iallafall.
Sen vart det lite plugg, två matte föreläsningar, som var väldigt flummiga, eller iallafall första halvan, men men.
Efter skolan så åkte jag, Becca, Bille och Robin in till stadsbiblioteket, lämnade tillbaka böcker och lånade en bok åt Bille. Innan vi åkte till stadsbiblioteket så ville Robin och Becca sitta kvar på tunnelbanan och åka till Alvik, så ja, vad gör man inte? Så en liten tripp till Alvik och sen biblioteket.

Efter biblioteket bar det av mot kyrkan, var där en snabbis innan kören. På kören hade vi ett litet genrep inför lördagen, ska ju gå modevisning för second hand butiken, ska bli rätt kul, men fett läskigt. Haha vi får väl se hur det blir!
Var klar i kyrkan vid kl 21, så nu är jag rätt slut också, sängen som gäller.
Igår hade jag också migrän för första gången i mitt liv typ, och gud så hemskt det var, kunde ju knappt gå, det värsta var att jag var tvungen att cykla hem och gud va ont det gjorde, det var nästan outhärdigt!

Men god natt på er! Hoppas ni får en bra torsdag!
Pusss

/ M

Något alldeles extra

Ja nu sitter man här, efter en seg måndag.

Idag var det en seg dag, började med en engelsk gramatikföreläsning, inför nationella provet som är på onsdag, kommer allvarligt inte klara det. Kommer få IG (och säg inte att jag inte kommer det) för jag vet det, IG eller G-, kommer inte göra bättre ifrån mig än vanligt, och det bästa jag kan skriva är typ på G nivå.
Under dagen  så satt jag och Anna och hjälpte Sofie med hennes berättelse, sen fick jag inte så mycket mera gjort idag. Åkte hem med en tidigare buss, för Roxy inte kunde vara ensam längre.

Sen bar det av mot stan, till teatern, det roliga med idag var att Emelie och Dan kom (Dan gick i min förra grupp, han slutade och Emelie har hjälpt oss lite med våra pjäser)
Så de kom och tittade på oss, kul att träffa dem igen, det var ett tag sen.

Väl hemma blev det middag, hamburgare, gud va länge sen man åt det, eller en sån där "riktig" hamburgare, ingen macdonalshamburgare här inte :)

Imorgon har jag studiedag, Anna kommer hit vid 9 så blir det lite plugg och lite slapp, hoppas på att kunna fota lite utomhus, Anna får agera modell som vanligt ^^  Haha, men vi får se hur mycket plugg vi hinner med.
Juste: L.ation gick vidare i lärdags, de kom på andra plats, kul kul, så nu är de i finalen, om de vinner den får de åka till Tyskland, gud va roligt!!! :)
Nu ska jag gå och sussa, så sov gott på er!
Puss

/ M

Ingen fantasi!

Ska nu sätta mig och kolla på A beautiful mind, grymt bra film.

Idag har jag pluggat rätt bra, gjort 1 och ett halft stegtest i matte, och valt ut en dikt att analysera till engelskan, så ska fortsätta jobba med det så blir jag klar med det snart!

Hörde också på nyheterna att mannen har erkänt att han mördat Engla.
Det är helt sjukt, ska man inte ens kunna låta sitt barn leka ute kl 2 på dagen, för att barnet kanske blir mördad, det är ju helt sjukt!
Han har ju också erkänt mordet på en flicka i Falun 2000. Han har också innan varit dömd för ett sexualbrott, det är också helt sjukt, att han har fått ett ungkligt litet straff, och sen är på fri fot igen och är ute och dödar. Det ska inte vara så! Vad lever vi i för samhälle?

Nu har jag visat mina aggrationer lite, ni får ha det så bra! Nu ska jag konsentrera mig på filmen.
Pusss

/ M

Tävlar

image64
Är med och tävlar i min käre väns blogg, Josfin så va med du också vet jag :)

/ M

Trevlig kväll med trevligt sällskap

Nu är jag hemma efter en super trevlig kväll.

Imorse ringde klockan kl 08.00, skulle på ledarutbildning. Första passet var 1:a hjälpen, bra att kunna, men det var mycket prat om blod, som jag inte klarar av. När jag och Madde fixade choklad till alla, uppe vid dopfikat så kom det fram en vuxen som skulle konfirmera sig imorgon och var jätte nervös så jag och Madde bestämde oss för att gå och heja på henne. Så klockan 11.00 sitter vi bänkade i kryrkbänken och tiitar på en vuxen konfirmation! :)

Andra passet idag var ett litet halvkänsligt pass för alla tror jag, eller iallafall i våran grupp ^^ Vi pratade om vad man som ledare ska säga och tänka på om en tjej/kille kommer och vill prata som är är kris/sorg, så det var ett bra pass. Men som sagt, lite känsligt :)
Sen bar det av hemmåt, och gjorde sig iordning sig. Klockan 18.00 stod jag och syster och mötte upp resten av familjen i gamla stan och gick till min brors jobb, en resturang med frankst tema, jättegod mat och trevligt sällskap, en lyckad middag skulle jag säga!
Sen gick vi till fryshuset, till klubben, där musiktävlingen hölls. L.ation var JÄTTE duktiga, de är grymt bra, lyssnade ni på länken i förra inlägget, vad tyckte ni? :) Nu får vi bara se hur det går, tre band går vidare av 10 ikväll till finalen, så nu håller jag tummarna! Du med? :)

Nu ropar min sköna säng på mig, och det är min tur att roppa hit John Blund, så nu säger jag god natt!
Pusss

/ M

En efterlängtad helg

En efterlängtad helg är nu här!!

Igår hade vi ju Friendsföreställning hela dagen, fyra stycken, en för varje årskurs. Gick helt ok att sjunga, förutom på första då halsen spökade, men fick mycket beröm som alltid är kul!! ^^
Tror faktiskt att föreställningen gav effekt hos vissa, många kom fram i efterhand och sa att det var jätte bra, att man verkligen förstår sig på (eller hur jag ska uttrycka det) och nej, det var inte bara lärare ( :) ) Berömm till alla UNDERBARA friendsare (!!) Ni (vi) är BÄST ^^ :)

Ni som såg föreställningen igår, vad tyckte ni? :)

Fick också veta svaret från omprovet igår, fick ett VG (som är bra för att vara mig i SO) men skulle satsa mot MVG, han trodde typ jag skulle klara det, så det känns bra!
Efter skolan och efter en liten tupplur på soffan så åkte jag och syster iväg till masten, till pingskyrkans second hand butik. Vi ska nämligen gå modevisning för dem i centrum (Gosch vad läskigt) var iallafall där och provade kläder, och det var ju inte så fina kläder (om man får säga så) alltså det är 60/70 tals kläder, så det är ju inte kläder man tar på sig frivilligt. Men det blir nog bra.

Idag var jag först i skolan, kom igång riktigt bra med matten, ska göra stegtestet snart tänkte jag. Vi hade också ett första möte med balkomiten (?) så vi satt och funderade lite på hur det ska se ut, program osv, det kommer nog bli riktigt bra tror jag. Balen kommer vara på Tyresöslott "vad är inte en bal på slottet" :)
Sen bar det av på hundkurs, första gången, utan hund. Haha känns lite konstigt att man måste skaffa hundvakt när man ska på hundkurs. Kursen var väl bra, hon pratade mest idag, inte så nödvändigt enligt mig, lärde mig inte så mycket, och kan ju säga att människorna var lite speciella. Nu ska ni inte tro att jag har så mycket fördomar, men ett första intryck får man ju alltid, kanske ändrar mig ^^ :)
Ikväll blir det väl en hemmakväll, men känner inte för det. Vill göra något, vet bara inte vad.

Ska upp tidigt imorgon också, ska på ledarutbildning hela dagen sen blir med middag i stan med familjen, pappa kommer ner i helgen för att vi ska kolla på en musiktävling imorgon. Min "bror" och Jocke (som är  syrrans pojkvän) har ett band L.ation (klicka på länken så får ni höra ett smakprov) grymt bra. De ska vara med i semifinal på en jättestor tävling, så vi får se hur det går! :)

Nu ska jag börja laga lite mat tänkte jag, så ni får ha en trevlig fredagkväll!
Pusss

/ M

Ja, halva veckan gått...

Ja, nu har halva veckan gått, och inte mycket har blivit gjort i skolan.

Nämligen så att vi ska ha en liten friendsföreställning i skolan imorgon- så har övat på den typ hela veckan, ska sjunga solo på Bridge over trubbled water (?) tillsammans med Sara (varsin vers) så har övat mycket på det. Så inte mycket arbete har blivit gjort i veckan, men men ska ta igen det... snart (lovar jag mig själv nu!!)

Veckan började inte bra heller, kankse därför jag varit trött och irreterad, nämligen så att två (TVÅ) bussar åkte ifrån (ja åkte IFRÅN) mig i måndags morgon. Det var inte så att jag kom typ 2 minuter efter bussen gått, utan jag sprang och var vid typ andra dörren, då åkte bussen (!!) och samma sak hända vid centrum. Så jag tror att det är busschafförenas fel att jag inte varit på tipp topp i veckan, eller vad tror ni?

Idag pratade jag iallafall med Johan om min engelska, gick väl bra, fick veta sakerna jag skulle öva på så ska plugga oregelbundna verb nu.
Gjorde också omprov i SO- MVG nivå. Kändes inte så bra, men tycker iallafall att jag svarade på frågan, jämfört med förra gången, då jag inte ens svarade på frågan. Men vi får se helt enkelt!  

Nu ska jag gå och koka te åt mig, Jenny och Jocke och göra fruktsallad! ^^
Puss (önska mig lycka till tills imorgon)

/ M

Äntligen

image63

Tisdag 15 april kl 21.00 sitter iallafall jag bänkad, du med?

/ M

Måndag igen då- kanske ingen har missat?

Måndag kväll, med ont i huvudet och min förskylning sitter fortfarande i...

Som sagt, så är förskylnigen kvar där långt inom  mig. Orkar knappt gå ner till bussen, typ halvvägs ner orkar jag inte mera. Är kraslig i halsen och har en hosta typ nerifrån tårna... Inge bra!

I fredags sov ju Amanda här, och i lördags åkte vi in till Farsta för att kolla lite saker, köpte en kortarmad hodtröja, svart med småblommor på, jätte söt, bilder kankse kommer senare ^^ (obsavera, kankse!) :)
Efter Farsta bar det av hem till mig igen och hämtade grejer, sen bar det av till Danderyd där lördagskvällen tog sin början och sitt slut, somnade ganska gott nere i soffan, sen tvingade jag upp Amanda till sängen för att fortsätta min skönhetssömn ^^

Söndagen blev det plugg, moppe för mig och biologi för Amanda, sen kom mamma och Roxy och Roxy och Cleo (Amandas hund) Lekte i typ 3 timmar (en valp ska inte leka så länge) och det fick vi svar på varför idag och igår kväll. Roxy var HELT slut!!! man kunde tappa saker, skrika, m.m. hon vaknade inte, Haha, inge bra tror jag! :)

Nu ska jag låta min säng få göra sitt jobb, är väldigt nöjd, för den har skött sitt jobb väldigt bra än så länge  ^^
Pusss

/ M

Kväll med bästis

Sitter här med datorn iknät och bästisen bredvis, hon också med en dator iknät, haha jätte sociala, verkligen :)

Men vi disskuterade faktiskt att det var så skönt när man inte behöver vara yber social hela tiden :)
I veckan har det inte hänt något speciellt, vi har haft kurs inlämning, så alla 9:or har suttit med NO/TK arbetet hela veckan, in i sista minut. Hade ju också nationella prov i engelska, och ursch vad dåligt det gick. Eller det gick väl helt ok, men på läsförståelsen svarade jag inte på alla frågor, och på hörförståelsen hängde jag inte med hela tiden. Men men, kan ju inte sänka mig, och vet att jag inte kommer att höja mig, så strunt samma.
Efter skolan åkte jag och Anna till farsta centrum för att gå till farsta trafikskola. Jag skulle betala en moppekurs och få böckerna. Seg som jag är, är jag född i november, så har inte fixar kortet än, men nu jäklar, nu ska det bli av!

Så jag och bästisen har läst igenom lite böcker, lagat super gos mat och haft allmänt mys ^^

Igår var jag i kyrkan på tjejkväll, det var film som stod på schemat, det blev, efter mycket om och men, för evigt, och jag blev inte besviken. Grymt bra film. En askunge saga ungefär, kan själv tycka att askungen sagor kan bli lite tjatiga, det finns en, och den är den bästa. Men den här var inte för tjatig, den var jätte bra, jätte mysig! Kläderna är också helt underbara, gamla långa klänningar är någonting av det bästa jag vet, och bröllopsklänningar!

image61
Om ni inte sätt filmen: SE DEN!!! ^^

Nu ska vi titta på Numbers, soännande spännande!

Orkar inte

Så nu är jag tillbaka (som alla andra bloggare är) ^^

Ja, det har väl inte hänt så mycket i min lilla vardag under de dagarna som gått. Förskylningen har tyvärr inte blivit bättre, locket försvinner inte, har testat alla knep som finns. Tjock i halsen och fortfarande täppt i näsan, hm ingen bra! Men det vänder väl snart, eller?

I lördags var jag och min käre bror på bio och såg Angel, vi skulle se 27 dresses, men det fanns bara singelplatser kvar, så det fick blir angel istället, den var väl sådär, dåligt slut, mitt och Niklas (bror min) slut var mycket bättre ^^

Nu har vi ställt om klockan till sommartid, känns riktigt bra med lite ljusare tider, eftersom nu är det inte mörkt när man går hem och jag är fruktavsvärt mörkrädd ^^ :) Så sommartid tycker vi om.
Idag åkte jag och Anna in till stan en snabbis, en sväng på stadsbiblioteket för att låna böcker om kärnkraftverk och biobränsle, första gången jag var på stadsbiblioteket, och oj vad mycket böcker ^^ :)
Sen en snabbis till Gina tricot där jag köpte en kjol, en hög (äntligen) har velat ha en jätte länge,och nu är det gjort!
Igår var jag också på Gina tricot och böt mina påskpresenter: tights och en topp (den som är med i reklmen, en fodral topp eller vad det nu heter) :) Den är röd och jätte fin ^^

Sen bar det av till kyrkan idag och var lite assistent åt konfirmanderna, trevligt trevligt, sen sitter jag nu här i soffan, ska snart börja plugga, bara äta först. Sen blir det väl ska bara, ska bara, ska bara rätt långt tid, sen är det för sent för att plugga. Haha så brukar det ju låta, men nu SKA jag verkligen plugga!!!

Fick hem brevet från Tibble idag, men hur det gick får ni inte veta nu, kan ju bara säga att jag inte kommer komma in, tycker själv det är rätt synd, hade verkligen velat, men trodde ju inte jag skulle komma in heller, men trodde ändå det skulle gå bättre på provet, men men. Grejen är bara den att jag VILL gå musikallinje, inte media, men vet inte hur jag ska göra...
Nu ska jag iallafall plugga, så ni får ha det bra!
Puss

/ M

RSS 2.0